Evropski dnevnik prezentovan školama u Informacionom centru Evropske unije

U subotu 5.11. i juče, 7.11.2016. godine prezentovan je novi konkurs u okviru Evropskog dnevnika u prostorijama EU Info centra, u Beogradu.

Prezentaciji u subotu su prisustvovali učenici Hemijsko-prehrambene tehnološke škole, a prezentaciji 7.11. učenici Škole za negu i lepotu, kao i učenici Druge ekonomske škole.

dsc_1985

Program u subotu je upotpunjen i prezentacijom Nemanje Marjanovića iz Erasmus studentske mreže, koji je prisutnima ispričao svoje iskustvo sa studentske razmene u Mađarskoj.

dsc_1989

Juče, program je otvorila koordinatorka projekta „Evropski dnevnik“, Sanja Nasevski, koja je prisutnima predstavila novi konkurs kao i prethodne aktivnosti u okviru Evropskog dnevnika i projekta „Ako imaš šta da kažeš – reci“. Gosti programa bili su učenici Pravo poslovne škole iz Beograda, koji su nagrađeni u okviru prethodnog konkursa u projektu „Jačanje medijske pismenosti“, za svoj portal Prav(n)a strana. Više o njihovom radu možete pročitati na sajtu Reci nam. Učenici koji sami uređuju sajt i stvaraju sadržaj za isti su ispričali prisutnima koje su to rubrike koje postoje na Prav(n)oj strani i odakle dobijaju inspiraciju za svoje tekstove. Takođe, oni su podelili svoje utiske sa putovanja 9. maja 2016. godine u više zemalja Evropske unije, što je bilo njihovo nagradno putovanje zajedno sa još 8 nagrađenih škola.

dsc_2044

dsc_2054

Najzad, prisutnima se obratila i Bojana Zimonjić, alumnistikinja Erasmus + programa, koja im je ispričala svoje zanimljivo iskustvo sa razmene u Nemačkoj, gde je studirala na Univerzitetu u Konstancu.

Nakon toga, usledila je diskusija i neformalno druženje učenika.

Sve zainteresovane škole koje žele da posete EU Info centar i prisustvuju prezentaciji novog konkursa u okviru Evropskog dnevnika, mogu se javiti projektnom timu na evropskidnevnik@euinfo.rs

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 27. januara 2017. godine, a mogu se prijaviti sve srednje škole osim prethodno nagrađenih u okviru konkursa „Ako imaš šta da kažeš – reci“ i konkursa „Evropski dnevnik – pilot“.

 

Podeli: