Evropski dnevnik prezentovan školama u Novom Sadu

U sredu 23.11.2016. godine prezentovan je novi konkurs u okviru Evropskog dnevnika u prostorijama Informacionog kutka Evropske unije u Novom Sadu.

Prezentaciji su prisustvovali učenici i učenice Ekonomske škola „Svetozar Miletić’“, gimnazije „Jovan Jovanović –Zmaj“, Hemijsko-tehnološke škole „Pavle Savić“, gimnazije „Isidora Sekulić“, gimnazije „Svetozar Marković“ i Računarske gimnazija „Smart“.

dsc00029

Prezentaciji je prisustvovalo blizu 70 učenika i učenica ovih novosadskih srednjih škola.

Prisutne je pozdravio Milisav Milinković, EU Info Point Public Space Manager, a konkurs je predstavila koordinatorka projekta „Evropski dnevnik“, Sanja Nasevski, koja je prisutnima predstavila konkurs i prethodne aktivnosti u okviru Evropskog dnevnika i projekta „Ako imaš šta da kažeš – reci“. Ona je pozvala učenike ovih škola da se prijave na konkurs tako što će koristiti publikaciju Evropski dnevnik i svojim radovima odgovoriti na teme iz istog.

dsc00038

Sve prisutne škole su pokazale izuzetno interesovanje za konkurs.

Nakon prezentacije, usledila je diskusija i neformalno druženje učenika.

dsc00049

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 27. januara 2017. godine, a mogu se prijaviti sve srednje škole osim prethodno nagrađenih u okviru konkursa „Ako imaš šta da kažeš – reci“ i konkursa „Evropski dnevnik – pilot“.

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu www.recinam.rs , na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @reci_nam i Instagram nalogu @reci_nam.

Podeli: