Evropski dnevnik prezentovan školama u Subotici

U utorak 13.12.2016. godine prezentovan je novi konkurs u okviru Evropskog dnevnika u prostorijama Gradske biblioteke Subotica u Subotici. Prezentaciji su prisustvovali učenici i učenice Politehničke škole, Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ekonomske škole „Bosa Milićević“ i Gimnazije „Svetozar Marković“. Prezentaciji je prisustvovalo oko 40 učenika i učenica.

Jovana Božičković, asistentkinja na projektu, predstavila je prisutnim učenicima i učenicama publikaciju Evropski dnevnik koja osim što služi kao pomoćno nastavno sredstvo, predstavlja jedinstven pregled informacija o Evropskoj uniji.

Nagradni konkurs Evropski dnevnik otvoren je 7. oktobra i podrazumeva slanje radova u neku od četiri kategorije – literarnu, foto, video ili multimedijalnu kategoriju. Jedna od propozicija konkursa jeste da radovi odgovore na teme koje su obrađene u publikaciji Evropski dnevnik.

Prisutne učenice i učenici su pokazali veliko interesovanje za konkurs i priliku da osvoje vrednu nagradu – put u Sloveniju, Slovačku, Austriju i Mađarsku na Dan Evrope, 9. maja 2017. godine.

Nakon prezentacije, usledila je diskusija i neformalno druženje učenika i učenica koji su detaljnije razgovarali o temama kojima će se baviti njihovi radovi, i rešavanje konkretnih dilema u vezi sa konkursom.

Ova aktivnost predstavlja nastavak niza prezentacija novog konkursa „Evropski dnevnik“ širom Srbije, u cilju motivisanja što većeg broja škola da se prijave na novi konkurs.

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 27. januara 2017. godine, a mogu se prijaviti sve srednje škole osim prethodno nagrađenih u okviru konkursa „Ako imaš šta da kažeš – reci“ i konkursa „Evropski dnevnik – pilot“.

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu, na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @reci_nam i Instagram nalogu @reci_nam.

Podeli: