Evropski dnevnik prezentovan školama u Užicu

U sredu 7.12.2016. godine prezentovan je novi konkurs u okviru Evropskog dnevnika u prostorijama Narodne biblioteke Užice u Užicu. Prezentaciji su prisustvovali učenici i učenice Tehničke škole “Radoje Ljubičić”, Medicinske i Umetničke škole iz Užica. Prezentaciji je prisustvovalo približno 60 učenika i učenica.

Sanja Nasevski, koordinatorka projekta predstavila je prisutnim učenicima i učenicama publikaciju, nagradni konkurs Evropski dnevnik, kao i prethodne aktivnosti u okviru Evropskog dnevnika i projekta „Ako imaš šta da kažeš – reci“.  Svi prisutni su pokazali veliko interesovanje za konkurs i priliku da osvoje vrednu nagradu – put u Sloveniju, Slovačku, Austriju i Mađarsku na Dan Evrope, 9. maja 2017. godine.  Do sada je putovanjem nagrađeno preko 40 srednjoškolki i srednjoškolaca iz 13 škola partnera, a njihove utiske o putovanju možete pročitati ovde.

Nakon prezentacije, usledila je diskusija i neformalno druženje učenika i učenica.

img_1294

Ova aktivnost predstavlja nastavak niza prezentacija novog konkursa „Evropski dnevnik“ širom Srbije, u cilju motivisanja što većeg broja škola da se prijave na novi konkurs. Do sada je nagradni konkurs prezentovan u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, gradovima na jugoistoku i jugozapadu Srbije i Valjevu. Nagradni konkurs je prezentovan i na Nacionalnom sastanku Unije srednjoškolaca Srbije u Aranđelovcu, kao i na 61. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 27. januara 2017. godine, a mogu se prijaviti sve srednje škole osim prethodno nagrađenih u okviru konkursa „Ako imaš šta da kažeš – reci“ i konkursa „Evropski dnevnik – pilot“.

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu, na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @reci_nam i Instagram nalogu @reci_nam.

Podeli: