Evropski dnevnik prezentovan školama u Valjevu

U ponedeljak 5.12.2016. godine prezentovan je novi konkurs u okviru Evropskog dnevnika u prostorijama Gradske biblioteke „Ljubomir Nenadović“ u Valjevu. Prezentaciji su prisustvovali učenici i učenice Medicinske škole “Dr Miša Pantić”, Poljoprivredne škole sa domom učenika “Valjevo”, Valjevske gimnazije i Tehničke škole Valjevo. Prezentaciji je prisustvovalo približno 100 učenika i učenica.

Sanja Nasevski, koordinatorka projekta, predstavila je prisutnim učenicima i učenicama publikaciju i konkurs Evropski dnevnik. Takođe, predstavljene su i prethodne aktivnosti u okviru Evropskog dnevnika i projekta „Ako imaš šta da kažeš – reci“.  Svi prisutni su pokazali veliko interesovanje za konkurs i priliku da osvoje vrednu nagradu – put u nekoliko zemalja Evropske unije na Dan Evrope, 9. maja 2017. godine.

Budući da do sada nijedna srednja škola iz Valjeva nije bila nagrađena, ova prezentacija je motivisala prisutne da se prijave i pokažu svoje umeće.

Nakon prezentacije, usledila je diskusija i neformalno druženje učenika i učenica.

img-20161205-wa0002

Ova aktivnost predstavlja nastavak niza prezentacija novog konkursa „Evropski dnevnik“ širom Srbije, u cilju motivisanja što većeg broja škola da se prijave na novi konkurs.

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 27. januara 2017. godine, a mogu se prijaviti sve srednje škole osim prethodno nagrađenih u okviru konkursa „Ako imaš šta da kažeš – reci“ i konkursa „Evropski dnevnik – pilot“.

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu, na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @reci_nam i Instagram nalogu @reci_nam.

 

Podeli: