MUZIČARI FILOLOŠKE GIMNAZIJE

U ambijentu starog zdanja u Karlovcima osim onih očekivanih, filoloških talanata, krije se i veliki broj muzički nadarenih učenika koji aktivno učestvuju na novosadskoj muzičkoj sceni, doprinoseći joj najrazličitijim zvukovima.

Osim što vreme izdvajaju za probe, kojoj je potrebno posvetiti minimum od 2 do 3 sata, oni učestvuju i na školskim priredbama.

DEATHONATION

Mladi metalci iz Deathonationa među svoje članove, Ivana Falba (vokal), Predraga Andrejevića (gitara) i Vladimira Čokorila (bas), Siniše Nikolića  za bubnjevima, ubrajaju i učenika drugog razreda naše škole, Relju Škrbića na gitari. Deathonation postoji od 2012. godine, a već mogu da se pohvale svojim EP izdanjem ‘Victim of the night’ i brojnim svirkama.

LAST VETTO

Olja Petrović,takođe učenica drugog razreda, odlučila je da svoj talenat iskaže pevanjem u alt rok bendu Last Vetto. Iako svira gitaru (kao i flautu), gitarske dužnosti u bendu prepustila je Vladimiru Lermajeru i Vladimiru Pavloviću.  Bend je osnovan u januaru 2015. i bavi se obradama pesama Arctic Monkeys, The Black Keys, U2, Weezer, Franz Ferdinand, Block Party, ali oni jednako teže da stvaraju i izvode sopstvenu muziku, nastojeći da budu što originalniji. Pored učenika naše škole, sa njima sviraju i Ivan Bodiroga (bas) i Boris Ždero (bubnjevi).

CPR

CPR, najmlađi pank bend u Novom Sadu, osnovan je u novembru 2013. godine. Kako i priliči njihovom old school pank zvuku, pesme se bave problematikom modernog doba. Predragu Đorđeviću i Nikoli Ristetskom u oživljavanju novosadske pank scene pridružio se i Nikola Stojkov, učenik trećeg razreda, kao basista.

ONE LIGHTHOUSE AWAY

One Lighthouse Away formiran je 9. marta 2014. godine. Pored Miloša Vrhovca (vokal), Fedora Hemona (vodeća gitara) i Tamare Vojinović (prateća gitara), Arsenije Milinov, takođe učenik treće godine, na poziciji je basiste. Bend se prvenstveno bavi grandž muzikom, na nastupima pretežno sviraju obrade kultnih bendova grandža kao što su Alice in Chains i Nirvana, iako su uticaji hard roka, metala i fanka prisutni u njihovoj muzici.

FROZEN MOONLIGHT

Frozen Moonlight nastaje u novembru 2013. kao projekat dvojice učenika naše škole – Mlađe Nikolića (bas i vokal) i Branka Andreja Živkovića (gitara) – s namerom da sviraju melodic death metal. Bendu pristapaju Boris Ždero (bubnjevi) i Predrag Andrejević (gitara). Na svojim prvim svirkama bend izvodi obrade popularnih skandinavskih metal bendova – kao što su finski Norther i Children of Bodom i švedski Hypocrisy. U maju 2014. izdaju svoj prvi singl Dat Victoria Vires za istoimeni debi EP koji je objavljen kao samoizdanje. EP nailazi na odobravanje kako publike, tako i sajtova koji se bave muzičkom recenzijom. Pre objavljivanja prvog EP-a, Mlađa mesto basiste ustupa Igoru Komoru kako bi se maksimalno posvetio komponovanju i unapređivanju vokalnih veština, a Predraga Andrejevića smenio je Vanja Andrić     (ex Elegies for a Deadman, Hollow my Eyes, Aheront), koji od septembra ove godine postaje i zvanični član benda.

Bend trenutno radi na novom materijalu, okrećući se potpuno drugačijem zvuku, a novi singl možemo da očekujemo početkom 2016. godine.

Sofija Damnjanović
I-3

Podeli:

Leave a Reply