Nagradni konkurs predstavljen srednjim školama širom Srbije

U periodu od 20. do 23. februara 2018. godine prezentovan je novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ u Čačku, Kragujevcu, Užicu, Novom Pazaru, Kraljevu, Nišu, Leskovcu i Vranju. Prezentacijama je prisustvovalo preko 200 učenika i učenica i nastavnika i nastavnica srednjih škola iz ovih gradova.

Milica Škiljević i Sanja Nasevski razgovarale su sa đacima i nastavnicima o nagradnom konkursu „Evropski dnevnik“, o novim propozicijama, temama, kategorijama, kao i ulogama mentora na samom konkursu.

Prisutni su imali priliku da čuju nešto više o prethodnim aktivnostima u okviru „Evropskog dnevnika“ i projekta „Ako imaš šta da kažeš – reci“, kao i o publikaciji Evropski dnevnik 2017/2018 koja predstavlja izvor informacija o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika u Evropskoj uniji (EU), kao i ostalim temama u vezi sa EU i mladima.

Specijalna tema ovogodišnjeg konkursa jeste GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA. Više o Evropskoj godini kulturnog nasleđa možete pročitati OVDE.

Učenici i nastavnici postavljali su brojna pitanja, najčešće u vezi sa sa formom i potencijalnim temama radova. Odgovore na ova i najčešće postavljena pitanja možete pronaći

Svi prisutni su dobili publikaciju „Evropski dnevnik“, a primetna je bila i velika zainteresovanost za učešće na ovogodišnjem konkursu s obzirom na to da je nagrada – sedmodnevno putovanje u Budimpeštu, Prag i Beč u maju 2018. godine.

Do sada je putovanjem nagrađeno preko 100 srednjoškolki i srednjoškolaca iz 29 srednjih škola, a nagrađene radove možete pogledati .

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 10. marta 2018. godine.

Više o projektu i aktuelnom konkursu „Evropski dnevnik“, možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu, na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @evrodnevnik i Instagram nalogu @evropski_dnevnik.

Podeli: