Nagradni konkurs predstavljen u Bačkoj Topoli, Subotici i Somboru

U četvrtak, 8. februara 2018. godine prezentovan je novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ u Bačkoj Topoli, Subotici i Somboru. Prezentacijama je prisustvovalo preko 80 učenika i učenica i nastavnika i nastavnica srednjih škola.

Milica Škiljević, predstavnica projekta „Doživi EU“ predstavila je učenicima i učenicama novi projekat Delegacije EU i aktuelni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“. Razgovarala je sa đacima o novim propozicijama konkursa, temama, kategorijama, kao i ulogama mentora na samom konkursu.

S obzirom na to da su Bačka Topola, Subotica i Sombor višejezične, multikulturalne zajednice sa bogatim kulturnim nasleđem, specijalna tema ovogodišnjeg konkursa GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA je od naročitog značaja za mlade u ovim gradovima, o čemu je takođe bilo reči u toku prezentacija.

Prisutnima je predstavljena i publikacija Evropski dnevnik 2017/2018  koja pruža mnoštvo informacija o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika, o onome što mlade čeka kada Srbija postane članica EU i o samoj EU.

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 10. marta 2018. godine.

Do sada je putovanjem nagrađeno preko 100 srednjoškolki i srednjoškolaca iz 29 srednjih škola, a nagrađene radove možete pogledati OVDE.

Projekat „Doživi EU“ ima za cilj da informiše i obrazuje mlade o razvoju EU, njenim vrednostima, kao i o mogućim rešenjima na izazove sa kojima se sada Srbija suočava u procesu pristupanja EU.

Više o projektu i aktuelnom konkursu „Evropski dnevnik“, možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu, na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @evrodnevnik i Instagram nalogu @evropski_dnevnik.

Podeli: