O novom nagradnom konkursu „Evropski dnevnik“ sa srednjoškolcima iz Zrenjanina, Beograda i Novog Sada

Od 12. do 14. februara 2018. godine prezentovan je novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ u Zrenjaninu, Beogradu i Novom Sadu. Prezentacijama je prisustvovalo više od 120 učenika i učenica i nastavnika i nastavnica srednjih škola iz ovih gradova.

Sanja Nasevski predstavila je učenicima i učenicama nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ i razgovarala sa njima o novim propozicijama konkursa, temama, kategorijama, kao i ulogama mentora na samom konkursu. Takođe, predstavljene su i prethodne aktivnosti u okviru Evropskog dnevnika i projekta „Ako imaš šta da kažeš – reci“ i publikacija Evropski dnevnik 2017/2018.

Đaci su pokazali veliko interesovanje za specijalnu temu ovogodišnjeg konkursa  GDE PROŠLOST SUSREĆE BUDUĆNOST – 2018. GODINA EVROPSKOG KULTURNOG NASLEĐA.

U Pravno poslovnoj školi u Beogradu prisutni su imali priliku da čuju utiske nagrađenih učenica sa putovanja u okviru projektra „Ako imaš šta da kažeš – reci“. Sve nagrađene radove u prethodnim nagradnim ciklusima možete pogledati OVDE.

Najčešće postavljena pitanja odnosila su se na broj radova koje učenici odnosno mentori mogu da podnesu u okviru određene kategorije. Odgovore na ova i najčešće postavljena pitanja možete pronaći OVDE.

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 10. marta 2018. godinea nagrada je sedmodnevno putovanje u Budimpeštu, Prag i Beč u maju 2018. godine.

Ukoliko ste zainteresovani da dobijete više informacija o nagradnom konkursu i propozicijama, pogledajte gradove u kojima su zakazane predstojeće prezentacije.

Više o projektu i aktuelnom konkursu „Evropski dnevnik“, možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu, na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @evrodnevnik i Instagram nalogu @evropski_dnevnik.

Podeli: