PREDAVANJE U TREĆOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI

Predavanjem Dušana Kosanovića iz agencije Ovation BBDO, u projekat promocije medijske pismenosti uključili su se i učenici Treće beogradske gimnazije. U duhu naziva kampanje “Ako imaš šta da kažeš – RECI”, Dušan je u prvom delu predavanja u impresivnoj gimnazijskoj biblioteci govorio o globalnoj i lokalnoj medijskoj slici, kao i o savremenim izazovima novinarstva. Nakon toga su učenici upoznati sa “malim tajnama novinarskog zanata” i tehnikama koje su važne za stvaranje vesti, reportaža, intervjua, recenzija, fotografija…

radionica-u-Trećoj-2

 

Drugi deo susreta je predstavljala radionica na kojoj su đaci iznosili svoju viziju o tome kako elektronski časopis njihove škole treba da izgleda, kao i prve ideje za tekstove. Značajnu podršku učenicima u njihovom cilju da stvore autentičan magazin, kao glas svoje generacije, pružili su školski profesori srpskog jezika i književnosti Biljana Bogojević i Jelena Kručičanin, kao i profesor računarstva i informatike Aleksandar Tasić, koji će đacima pomoći oko dizajniranja izgleda časopisa.

radionica-u-Trećoj-3

Učenici su pokazali veliki entuzijazam, te dogovorili termin narednog redakcijskog sastanka. Kao prvi kreativni zadatak pred sebe su postavili osmišljavanje naziva za e-magazin Treće!

Podeli:

Leave a Reply