Prvi razgovori sa srednjoškolcima o novom nagradnom konkursu „Evropski dnevnik“

Od 22. do 25. januara 2018. godine prezentovan je novi nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ u Jagodini, Šapcu, Lebanu i Prokuplju. Prezentacijama je prisustvovalo preko 180 učenika i učenica i nastavnika i nastavnica srednjih škola iz ovih gradova.

Jovana Božičković predstavila je učenicima i učenicama u Jagodini i Šapcu nagradni konkurs „Evropski dnevnik“, kao i prethodne aktivnosti u okviru „Evropskog dnevnika“ i projekta „Ako imaš šta da kažeš – reci“.  

Milica Škiljević je u Prokuplju i Lebanu razgovarala sa učenicima i učenicama o novim propozicijama konkursa, temama, kategorijama, kao i ulogama mentora na samom konkursu. Takođe, predstavila je prisutnima i publikaciju Evropski dnevnik 2017/2018  u okviru koje možete saznati više o putovanjima, studijama i studentskim razmenama, fondovima i stipendijama, volontiranju i učenju jezika, o onome što vas čeka kada Srbija bude članica EU, kao i o životu vaših vršnjaka u drugim zemljama Evrope. 

Svi prisutni su pokazali veliko interesovanje za konkurs i priliku da osvoje vrednu nagradu – sedmodnevno putovanje u nekoliko zemalja Evropske unije u maju 2018. godine.

Do sada je putovanjem nagrađeno preko 100 srednjoškolki i srednjoškolaca iz 29 srednjih škola, a nagrađene radove možete pogledati OVDE.

Konkurs „Evropski dnevnik“ je otvoren do 10. marta 2018. godine.

Projekat „Doživi EU“ ima za cilj da informiše i obrazuje mlade o razvoju EU, njenim vrednostima, kao i o mogućim rešenjima na izazove sa kojima se sada Srbija suočava u procesu pristupanja EU.

Projekat sadrži dve komponente. Prva komponenta je nagradni konkurs za srednjoškolce „Evropski dnevnik”, koji pokriva teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik“.

Druga komponenta se odnosi na studijska putovanja za studente i predstavnike akademske i istraživačke zajednice.

Više o projektu i aktuelnom konkursu „Evropski dnevnik“, možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Pratite aktivnosti Evropskog dnevnika na sajtu, na Fejsbuk profilu Reci nam, Tviter nalogu @evrodnevnik i Instagram nalogu @evropski_dnevnik.

Podeli: