UČENICI ETŠ POSETILI RTV KANAL M

Učenici ETŠ, učesnici kampanje, posetili su lokalnu televiziju Kanal M. Emil Milojević, urednik i producent programa, dočekao ih je i upoznao sa radom zaposlenih na televiziji.

za sajt 2

 

„Oduševljen sam što smo posetili RTV Kanal M. Saznao sam mnogo toga o radu zaposlenih na televiziji, ali mi je najzanimljiviji bio proces montaže snimka.“, izjavio je Aleksa Nikolić nakon posete.

za sajt 3

 

Učenici su pokazali interesovanje i za realizaciju različitih vrsta programa,npr. kako se prikupljaju informacije za Vesti, koja je vest najvažnija, kako se snimaju emisije zabavnog karaktera, itd, a urednik Milojević im je davao precizne odgovore i objasnio da kada su u pitanju vesti, lokalna televizija se fokusira na događaje u Paraćinu i okolini, jer su njihova ciljna grupa građani Paraćina.

za sajt 4

 

„Naučili smo da je u informativnim emisijama važno iznositi samo tačne i proverene informacije, bez ulepšavanja.“, zapazila je Tijana Jovanović, a Sofija Milojević dodaje:“Takođe, informacije treba prikazati u određenom roku, jer ako zastare više nisu aktuelne, a iz tog razloga zaposleni nekada duže ostaju na poslu da bi informacije stigle do građana na vreme.“

za sajt 5

 

Učenike je zanimalo i to kako se bira medijski sadržaj. ”Medijski sadržaj koji se prikazuje na televiziji bira se u zavisnosti od toga kojoj ciljnoj grupi  je namenjen. Naučili smo put od ideje do realizacije neke emisije, videa, snimka. Pre svega, ideju oblikujemo prema ciljnim grupama kojima se obraćamo, da bi nas razumeli onako kako želimo.”, podelila je svoj najjači utisak Jelena Tanić.

20151019_110127-e1445430955764-900x506

 

Podeli:

Leave a Reply