USPEŠNO UKLJUČENE TRI PARTNERSKE ŠKOLE

Održavanjem predavanja u partnerskim školama, Ministarstvo kulture i informisanja uz podršku Delegacije Evropske unije, zaokružilo je početnu fazu pilot kampanje „Ako imaš šta da kažeš – reci“.

Prema predloženim projektima iz partnerskih škola, profesionalci iz sveta medija održali su predavanja o stvaranju promotivnog videa, razvoju web sajta i postavci elektronskog časopisa.

U narednih mesec dana, učenici će razvijati svoje projekte, a zatim ih predstaviti na društvenim mrežama, u medijima i široj javnosti. Učenici paraćinske Ekonomsko – trgovinske škole napraviće promotivni spot o svojoj školi, dok će đaci Treće beogradske gimnazije raditi na objavljivanju prvog broja školskog e – časopisa. Učenici Karlovačke gimnazije u ovom periodu vredno rade na razvoju web sajta za svoju školu gde će predstaviti sadržaje prema svojim idejama i željama.

Paralelno sa radom na pojedinačnim projektima, učenici ove tri škole imaće priliku da posete televiziju N1 u Beogradu, TV Kanal M iz Paraćina i Radio 021 iz Novog Sada. Posetom ovim medijskim kućama, učesnicima kampanje prikazaće se način rada medija u tradicionalnom i online okruženju i kako se oblikuju informacije, od izvora do prezentacije u javnosti.

Podeli:

Leave a Reply